Kurs i Horsemanship steg II

Om du har gått Horsemanship steg 1 och känner att du vill lära dig mer är detta en kurs för dig.

Vi bygger vidare på kunskap och erfarenheter från steg 1-kursen men höjer nivån något

Svårighetsgraden anpassas till din kunskaps- och ambitionsnivå.

Vi börjar med en kort repetition av grunderna i horsemanship och lite om tankarna bakom dagens övningar. Därefter tar vi oss till paddocken för praktiska övningar med häst. Tiden för hela kursen är ca 2-2,5 timmar, någonstans i mitten gör vi en paus för fika med hembakat, diverse hästprat och frågor.

Kursen riktar sig både till dig som har egen häst eller vill låna häst hos oss.

Intresseanmälan:  0707 99 55 56

Kurs i Horsemanship steg I

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla din förmåga att kommunicera med din häst på ett tydligt och naturligt sätt som är enkelt och naturligt för hästen att förstå. Ditt ledarskap kommer också att bli tydligare genom de olika övningarna och sammarbetet mellan människa och häst stärks.

Hästarna lär sig genom att få beröm men det gäller att berömma rätt sak. Här övar vi oss på att ge tydliga signaler, se reaktioner och belöna när det blir rätt så att hästen får sin uppmuntran och vill göra rätt igen.

Vi börjar med ca 30 min teori och bakgrund till horsemanship. Därefter tar vi oss till paddocken för praktiska övningar med häst. Tiden för hela kursen är ca 2-2,5 timmar, någonstans i mitten gör vi en paus för fika med hembakat, diverse hästprat och frågor.

Kursen riktar sig både till dig som har egen häst eller vill låna häst hos oss.

Intresseanmälan:  0707 99 55 56

Intresseanmälan.

Om det inte är någon kurs planerad just nu får du gärna göra en intresseanmälan så planerar vi en kurs när vi har 3-4 deltagare.
.